Home > Teambuilding > Communiceren > ON-LINE GENERATOR

Met deze workshop van anderhalf uur wordt de groep meegenomen uit de dagelijkse denkwijze en out of the box “geplant”. Weldra borrelen de meest creatieve en vindingrijke teksten op uit de kleine werkgroepjes en na anderhalf uur hangt de ruimte vol met snedige teksten over de werkomgeving of over een van tevoren opgegeven thema.De opdrachtgever moet tegen een stootje kunnen, want er kan niet op snedigheid gecensureerd worden, natuurlijk wel op grofheid, etc.

De workshop start met het voorstellen van de trainers, De Hartelijke Dames, zelf afkomstig uit de muziek-, theater- en trainingswereld en altijd bezig met tekst. Daarna volgen een paar mindtwistende raadsels die iedereen dwingt om buiten hun ‘reguliere’ denkpatronen te treden.

Met de beste ‘Loesje’ teksten in de hand wordt de groep aangezet om te brainstormen, alles mag en kan en men moet vooral gebruik leren maken van elkaars vindingrijkheden. Hieruit komen al een paar schitterende oneliners. Het wordt vervolgens tijd om de groep in kleinere werkgroepjes te splitsen en aan de gang te gaan. De Hartelijke Dames lopen rond en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk vanuit de groep op elkaar gecorrigeerd wordt, maar dat er juist op elkaars ideeën wordt doorgeborduurd. Zij laten telkens de groepjes zelf kiezen welke oneliners op poster worden gezet en deze worden direct aan de muur opgehangen, zodat ieder voortdurend bij elkaar inspiratie kan opdoen.

Het resultaat van de workshop is een scala van snedige oneliners waaruit de spirit en mening van de makers en ook de creativiteit en spitsvondigheid een ander licht werpt op bepaalde onderwerpen, wat soms een bevrijdende werking heeft. De oneliners kunnen nog lang voor communicatie doeleinden gebruikt worden en bewijzen hun nut soms nog een jaar of meer na de creatie!

Mag Organisatieburo cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.