Parisien is opgericht in de zomer van 1999. Geïnspireerd door de legendarische zigeuner gitarist DjangoReinhardt beweegt Parisien zich met twee akoestische gitaren en een contrabas door de wereld van Swing en de Franse ‘valses musettes’.

Don Vink zorgt voor de solo partij, Govert Veltkamp zorgt samen met zijn contrabas voor de swingende baspartij aangevuld door de opzwependeritmes van Pascal Theune. Het trio weet stromingen als Gypsy Jazz, Latin en Hot Club de France te versmelten tot hun eigen geluid met hypnotiserende ritmes en aanstekelijk melodieuze thema’s. Het repertoire van Parisien bevat Jazz standards van de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw: Duke Ellington, Fats Waller en natuurlijk de legendarische Django Reinhardt.

Gedurende de laatste 4 jaar hebben de musici door Nederland getoerd en gespeeld op bekende jazzfestivals zoals: North Sea Jazz Festival, Amsterdam Uitmarkt, Sea Bottom Jazz Festival en Rhine Town Jazz Festival maar ook speelde zij in de Ridderzaal van Den Haag met aanwezigheid van toenmalig koningin Beatrix!

Mag Organisatieburo cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.